Udlign automatisk bankposteringer

Har du mange bankposteringer, og bruger du lang tid på at udligne posteringerne manuelt? Spar dig selv for mange timers arbejde og fejlindtastninger ved at automatisere udligning af bankposteringer. Få en løsning hvor dine bankposteringer automatisk bliver udlignet med dine finansposteringer i dit økonomisystem.

 

Dine fordele med automatisk bankafstemning:

  • Automatiser udligning af bankposteringer i dit økonomisystem
  • Undgå fejlindtastninger ved at udligne manuelt
  • Spar væsentlige timer på at udligne bankposteringer automatisk
  • Indlæs bankposteringerne direkte i dit økonomisystem
  • Få bogføringsforslag hvis modposten ikke findes i dit økonomisystem

 

Automatisk eller manuel udligning

Ved at automatisere din bankafstemning kan du spare tid på at udligne og modpostere dine ind- og udbetalinger fra banken. Du kan få indlæst bankposteringerne direkte i dit økonomisystem via en bankfil, hvorefter posteringerne automatisk bliver matchet op imod dine bogførte posteringer. Du slipper dermed for at skulle udligne hver enkel bankpostering manuelt i dit økonomisystem og sikrer samtidigt, at der er overensstemmelse mellem dine posteringer.

Du har desuden mulighed for at udligne posteringer manuelt, hvis der er behov for det. Du kan vælge, hvilke finansposteringer der skal afstemmes manuelt og hvilke bankposteringer de skal afstemmes med. Hvis der ved bankafstemningen er poster, der ikke findes en modpost på, kan du få bogføringsforslag, så du hurtigt og nemt får udlignet med den rigtige postering. Du bliver derfor gjort opmærksom på, hvis der er posteringer, der ikke er afstemt korrekt, så du manuelt kan håndtere den.

 

Få større overblik over fordelingen af dine posteringer

Når du indlæser bankfilen i dit økonomisystem, kan du bestemme om posteringerne skal indlæses i én eller flere kassekladder. Du kan dermed inddele dine indbetalinger og udbetalinger i forskellige typer kassekladder, eksempelvis debitorposteringer, kreditorposteringer og daglige posteringer. På den måde får du større overblik over dine samlede posteringer og hvordan de enkelte posteringer er fordelt på forskellige poster.

 

Undgå fejl med manuel indtastning

Hvis du har mange bankposteringer, er der større sandsynlighed for at lave fejl, når du vælger at udligne manuelt. Der kan blandt andet ske fejl ved indtastninger eller ved afstemning af en forkert post. De fejl kan du reducere, hvis dine bankposteringer automatisk bliver udlignet i dit økonomisystem.